Géke de Wilde

geke300x300-150x150Attika Architekten

Introductiefilm Om goede, functionele en aansprekende gebouwen te kunnen maken moet een architect, als hij zijn werk goed wil doen, met beide benen in de maatschappij staan. Dat betekent in de huidige tijd ook actief zijn in allerlei netwerken en een verbindende rol spelen.

En hij zal daarnaast bij het realiseren van zijn ontwerpen diverse partijen en belanghebbenden moeten “verbinden”. Niet alleen letterlijk de technische disciplines maar ook figuurlijk de opdrachtgever, gebruiker en niet in de laatste plaats het publiek.

Attika Architekten Zutphen is niet alleen deelnemer aan het Pakhuis Noorderhaven project maar heeft natuurlijk bij de huisvesting een bijzondere rol. In eerste instantie in het zoeken naar een geschikte locatie of geschikt bestaand gebouw. En nadat het oog was gevallen op het oude vervallen pakhuis in het Noorderhaven gebied het aantonen van de geschiktheid van het gebouw voor het beoogde doel middels een aansprekend plan dat direct voor veel enthousiasme heeft gezorgd. Een oud pakhuis met een prachtige inwendige eind negentiende eeuwse staalconstructie die volledig in het zicht blijft. En uitstekend past bij het gebruik; ontmoeting-, opleiding- en instructieplek voor de ontwikkeling en toepassing van innovatieve technieken. Het pakhuis zelf zal daarin een “toonzaal” functie krijgen middels duurzame innovatieve bouwkundige en installatietechnische toepassingen. Door de deelnemende bedrijven in nauwe samenwerking ontworpen en toegepast en vaak zelf ontwikkeld! Attika zal het gebouw zelf als “showroom” kunnen gebruiken voor de integratie en praktische toepassing van duurzame en innovatieve toepassingen en flexibel gebruik. Een schoolvoorbeeld van “verbinding” waarin de architect een onmisbare spilfunctie vervult, Attika Architekten op het lijf geschreven!

Waterstraat3
7201 HM Zutphen
Zutphen@attika.nl
www.attika.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *