André Oldenkamp

andre300x300-150x150De Ruimte Advies

Introductiefilm Het Pakhuis Noorderhaven wordt een centrum voor techniek en innovatie op het gebied van Energie en Water. Van ondernemers voor ondernemers.

Waarom ik daar ben ingestapt?
Omdat ik stellig geloof in het concept dat we met ondernemers vormgeven. Het is voor de branche waar techniek de hoofdmoot is een geweldig belangrijke ontwikkeling. We moeten innoveren om in de toekomst te kunnen overleven. Dat is onze eigen werkgelegenheid en dus ook onze eigen verantwoordelijkheid.

Maar we moeten ook nieuwe mensen zien te werven die het werk in de technische sector aankunnen. Opleiden voor de praktijk en voor het toepassen van innovaties. Dat gaat niet alleen over kennis, maar ook over of je het in je hebt om samen de juiste innovaties voor de toekomst te ontwikkelen.

In Nederland wordt veel gepraat over het belang van innoveren, opleiden en kennisdelen. Maar wat is de concrete slag die we er mee gaan slaan? Veel te weinig komen er concrete resultaten van de grond, de slagkracht ontbreekt. Het is juist die slagkracht die de ondernemers samen in het Pakhuis organiseren. Met het Pakhuis wordt een gebouw met innovatieve technieken gerealiseerd die we met iedereen willen delen. Nog sterker, in het Pakhuis komt een proces op gang dat de sector stimuleert om door te innoveren en dat gelijk concreet vorm te geven. Dat kan omdat inspirerende ondernemers de schouders eronder zetten. Het zijn de ondernemers die het zelf in eigen regie moeten doen, onafhankelijk van andere partners, maar wel gebruik maken van en samenwerken met die partners. Dat is precies wat er in het Pakhuis gaat gebeuren en dat leidt tot concrete en tastbare resultaten. Dat is niet alleen wat de maatschappij nodig heeft, maar daar wil je zelf met de neus bovenop zitten. Helpen vorm geven in de overtuiging dat dit een weg is die ons ver gaat brengen.

Rijksstraatweg 18
7231 AG Warnsveld
info@ruimte-advies.nl
www.ruimte-advies.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *