28 november 2018 – 4PM “De groene waterstofeconomie”

4PM: De groene waterstofeconomie

Datum/Tijd
28-11-2018
16:00 – 17:30

Spreker is prof. dr. Ad van Wijk, duurzame energieondernemer en professor Future Energy Systems aan de TU Delft.

Duurzame elektriciteit uit wind en zon wordt wereldwijd zeer goedkoop. Voor het transport van deze duurzame elektriciteit moet het echter in waterstof worden omgezet, zodat het gemakkelijk en goedkoop per schip of via een omgebouwde gastransport pijplijn te transporteren is naar waar we het nodig hebben. En doordat waterstof in grote hoeveelheden goedkoop kan worden opgeslagen, kunnen we het altijd op het juiste tijdstip bij ons energiegebruikers brengen. Deze groene waterstof gaan we dan gebruiken in de industrie, de chemie, in auto’s, bussen, trucks, treinen en boten, om het elektriciteitssysteem te balanceren en om onze woningen te verwarmen. Kortom: een groene waterstofeconomie!

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Cleantech Regio.

Locatie
Broodfabriek

Adres
Lijmerij 23
7202 AZ Zutphen