Bijeenkomst Wet Arbeidsmarkt in Balans – 12 november 2019 van 14.30 – 17.00 uur

Metaalunie

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht. Met deze nieuwe wet verandert er veel voor zowel werkgevers als werknemers. Zo wordt de rechtspositie van oproepkrachten versterkt en wordt voor de WW-premiedifferentiatie de hoogte van de te betalen premie per 1 januari 2020 afhankelijk van de soort arbeidsovereenkomst van de werknemer. Ook komen er aanpassingen op het terrein van het ontslagrecht en tijdelijke contracten. Zo komt er een nieuwe ontslaggrond, ook wel de cumulatiegrond genoemd. Deze maakt het mogelijk dat meerdere ‘onvoldragen’ gronden worden gecombineerd. Verder mogen op basis van de WAB drie arbeidsovereenkomsten (ketenregeling) voor bepaalde tijd binnen 36 maanden worden gegeven. Werkgevers kunnen dus een jaar langer gebruik blijven maken van tijdelijke contracten.

Omdat er zoveel verandert en er veel mitsen en maren bij komen kijken, organiseert Koninklijke Metaalunie bij u in de regio een informatiebijeenkomst over de gewijzigde wetgeving. In twee uur tijd wordt u bijgepraat over de WAB en is er gelegenheid om vragen te stellen mochten er zaken nog onduidelijk zijn.

Datum: 12 november 2019
Locatie: Pakhuis Noordehaven, Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen
Tijdstip: 14.30 – 17.00 uur

Programma

 • 14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
 • 15.00 uur, toelichting op:
  – rechtspositie van oproepkrachten
  – WW-premiedifferentiatie naar contractvorm
  – cumulatiegrond in het ontslagrecht
  – de ketenregeling
  – berekening van de transitievergoeding
 • 17.00 uur : Gelegenheid tot netwerken inclusief broodje/kopje soep

In korte tijd bent u snel en efficiënt op de hoogte. Daarnaast is er uiteraard ruim gelegenheid om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
Aanmelden kan via de button op deze pagina. Uw aanmelding wordt automatisch bevestigd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bent u verhinderd om de bijeenkomst in uw district bij te wonen, dan kunt u zich voor een bijeenkomst in een ander district aanmelden.